از تعمیر تا تامین قطعات سخت افزار را از ما بخواهید...

آموزش رجیستر کردن گوشی موبایل

آموزش رجیستری گوشی و تبلت

شما نیز زمانی که یک گوشی و یا تبلت جدید برای خود خریداری می‌کنید، حتما باید آن را رجیستری کنید. قطعا الان که وارد صفحه ما شده‌اید، گوشی جدید را خریداری کرده‌اید، بنابراین قبل از هر چیز بابت خرید گوشی و یا تبلت جدید به شما تبریک می‌گوییم! حال برای این که به خوبی و خوشی از گوشی خود استفاده کنید، در ابتدا باید آن را در سامانه همتا رجیستری و ثبت کنید. قبل از هر چیز باید اول ببینیم سامانه همتا برای چیست؟

در جواب این سوال باید بگوییم که این سامانه جهت رجیستری‌کردن گوشی‌های همراه و یا طرح فعالسازی به وجود آمده است. این سامانه در سال 1385 برای اولین بار ایجاد شد. برای این که گوشی‌های متفرقه و نامرغوب دیگر در بازار وجود نداشته، و به دست مردم نرسند، استفاده از این سامانه الزامی شد. بنابراین می‌توان گفت مبارزه با قاچاق کالا و واردات غیرقانونی گوشی‌های همراه به کشور، از اصلی‌ترین وظایف اجرای این طرح می‌باشد.

ناگفته نماند که این طرح در کشورهای بزرگی همچون آمریکا و آلمان نیز اجرا شده، و افراد هر گوشی همراهی را که خریداری می‌کنند، قطعا به همراه گارانتی و خدمات پس از فروش خواهد بود. ، پس در ادامه مطلب برای آموزش رجیستر‌کردن گوشی با ما همراه باشید.

کد IMEI چیست و چگونه می‌توان آن را پیدا کرد؟

حالا زمان اجرای مراحل ثبت گوشی تلفن همراه شما در سامانه همتا رسیده است. در ابتدا شما باید یک کد مخصوص به نام کد IMEI را در اختیار داشته باشید تا بتوانید به ثبت گوشی خود بپردازید. این کد در حقیقت شماره شناسنامه گوشی همراه شما محسوب می‌شود و یک شناسه ۱۵ رقمی است، که به راحتی می‌توانید توسط آن در سامانه همتا گوشی جدید خود را به ثبت برسانید. این کد برای هر گوشی متفاوت است و منحصر به خودش می‌باشد. برای مثال درصورتی که گوشی شما گم و یا دزدیده شود، به راحتی می‌توانید توسط سامانه همیاب ۲۴، گوشی همراه خود را پیدا کنید‌. پس می‌توان گفت این شماره جهت ریجستری‌کردن یعنی تعریف گوشی شما و یا مسدودکردن آن بوده است‌. این کار در شبکه‌های اینترنتی و تلفنی صورت می‌گیرد. نکته قابل توجه این است که اگر گوشی تلفن همراه شما دارای دو سیمکارت باشد، دو کد IMEI به شما نمایش داده می‌شود.

برای پیدا کردن کد مخصوص IMEI چند راه گوناگون وجود دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد:

 

  • با شماره‌گیری کد دستوری #06#* بلافاصله کد IMEI مخصوص گوشی شما، به شما نمایش داده خواهد شد. ساده‌ترین و سریع‌ترین راه برای دریافت کد گوشی تلفن همراه خود همین راه می‌باشد.
  • شناسه گوشی شما یا همان کد IMEI در بخش Phone identitiy وجود دارد. برای دسترسی به آن می‌توانید وارد قسمت setting گوشی خود شده، سپس گزینه‌ی system و در انتها about phone را انتخاب کنید.

حال می‌توانید این کد را بر روی یک برگه یادداشت کنید تا به سراغ رجیستر‌کردن گوشی برویم. در این قسمت نیز چند روش مختلف وجود دارد؛ اولین روش واردکردن کد دستوری #۷۷۷۷* می‌باشد. پس از شماره‌گیری این کد چند گزینه پیش روی شما قرار می‌دهد، که می‌توانید نسبت به درخواست خود یکی از آن‌ها را انتخاب کنید، اما برای ثبت موبایل باید گزینه ۲ یعنی فعالسازی را وارد کنید. در مرحله بعدی نیز از شما می‌خواهد تا کد ۱۵ رقمی IMEI گوشی خود را وارد کنید.

به یاد داشته باشید که برای خرید گوشی موبایل از فروشگاه‌های معتبر خرید کرده، و از اصل‌بودن آن در حضور فروشنده مطمئن شوید. در زمان واردکردن این کد به هیچ عنوان خط تیره، ممیز و… را وارد نکنید. در صورتی که گوشی شما دو سیمکارته باشد، اصلا نگران این موضوع نباشید که کدام کد را در ابتدا وارد کنید، زیرا خود سامانه همتا این مسئله را به صورت خودکار متوجه شده و از شما کد IMEI دومی را هم درخواست می‌کند‌. در مرحله بعد نیز برای تایید شماره همراه شما از شما خواسته می‌شود که عدد ۱ را وارد کرده، و ارسال کنید.

در زمان خرید بر روی جعبه گوشی و یا کارت گارانتی شما یک کد فعالسازی یکبار مصرف که دارای ۶ رقم می‌باشد وجود دارد. در مرحله بعد آن کد از شما درخواست می‌شود، که باید آن را وارد کنید. در آخرین مرحله برای تایید کلی این مراحل طی‌شده باید عدد یک را وارد کنید. در نتیجه یک پیام با عنوان “موبایل شما در سامانه همتا ثبت شده است” دریافت می‌کنید.

سایت سامانه همتا

چند نکته برای رجیسترکردن گوشی مسافرتی

جهت رجیسترکردن گوشی مسافرتی (طرح رجیستری) موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • افراد مسافر تنها ۳۰ روز بعد از ورود به کشور، بر اساس بخشنامه سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران به دریافت تلفن همراه مجاز هستند.
  • اطلاعات تلفن همراه شما پس از پرداخت هزینه گمرک، به سامانه همتا ارسال خواهد شد. انجام این پروسه احتمالا چند روز زمان می‌برد.
  • در صورتی که تلفن همراه شما به دلیل پرداخت‌نکردن هزینه گمرک قطع شود، شما می‌توانید با توحه به مراحل قبل مجدد به ثبت تلفن خود اقدام کنید. بنابراین به هیچ وجه نگران نباشید، زیرا گوشی همراه شما برای همیشه قطع نخواهد شد.
  • حال اگر مسافر در روزهای پایانی به پرداخت عوارض اقدام کند، احتمالا گوشی او قطع می‌گردد.
  • اگر به صورت حضوری برای رجیسترکردن گوشی خود به گمرک مراجعه کنید، دیگر به ارائه مشخصات سیم کارت و شماره تماس نیازی نیست.

مزایای رجیسترکردن گوشی موبایل

عملیات رجیسترکردن گوشی موبایل علاوه بر این که موجب تقلبی‌نبودن کالا می‌شود، دارای مزیت‌های دیگری نیز می‌باشد که  از جمله این مزایا می‌توان به کمک‌کردن در سلامت افراد اشاره کرد. برای جلوگیری از خطر تشعشعات می‌توان تست‌های SAR بر روی تمامی گوشی‌های همراه که وارد کشور می‌شوند، انجام داد. امکان کپی‌بودن دستگاه‌ها در زمانی که تست صورت می‌گیرد، وجود ندارد.

از مزایای دیگر‌ رجیسترکردن گوشی می‌توان به خدمات‌دادن سرویس‌ها و اپراتورهای مخابراتی به گوشی‌های همراه اشاره داشت. بهتر است بدانید که هیچ گونه خدمات و حتی اینترنت هم به گوشی‌های همراهی که به صورت غیر قانونی وارد بازار شده‌اند، تعلق نخواهد گرفت. رجیسترکردن گوشی موجب بهبود عملکرد بازار شده، و در واقع می‌توان گفت موجب می‌شود هیچ گوشی همراهی، بدون خدمات پس‌از فروش و گارانتی به بازار عرضه نشود.

بیشتر بخوانید : تعمیر گوشی شیائومی

راه‌اندازی رجیستری در خرید و فروش گوشی‌های دست دوم

افراد باید در خرید و یا فروش گوشی‌هایی با برند اپل به خوبی در ثبت طرح ریجستری آن دقت داشته باشند. جهت اطمینان از ثبت گوشی همراه می‌توانند کد دستوری #7777* را وارد کنند. توسط این کد می‌توان مطمئن شد که گوشی همراه مورد نظر در سامانه همتا ثبت شده است یا خیر. برای برندهای دیگر، در صورتی که گوشی همراه قبل از اجراشدن طرخ رجیستر روشن شده باشد، و در سامانه مخابرات ثبت شده باشد، در خرید و فروش گوشی با هیچ گونه مشکلی روبرو نخواهند شد.

حال موضوع دیگری که برخی از افراد با آن مواجه هستند این است که، جعبه گوشی همراه خود را گم می‌کنند، البته باید بگوییم که جای نگرانی نیست، و می‌توان با شماره‌گیری کد دستوری #06#* کد IMEI خود را مجدد دریافت کنند.

نکته قابل توجهی که برای خرید گوشی‌های دست دوم وجود دارد این است که؛ سعی کنید به هیچ عنوان گوشی همراه بدون جعبه را خریداری نکنید زیرا ممکن است سرقتی بوده، و یا قاچاق باشد، که بعدا باعث ایجاد مشکلاتی برای شما می‌شود. اگر گوشی همراهی که خریداری می‌کنید دو سیم کارته باشد، فراموش نکنید که از فروشنده دو کد IMEI را دریافت کنید.

جمع‌بندی

با توجه به مطالب فوق، حتما متوجه اهمیت بالای طرح رجیستری شده‌اید، بنابراین به شما پیشنها  می‌کنیم در هنگام خرید گوشی موبایل، دقت کافی را داشته باشید. اگر تا به امروز طرح رجیستری را برای گوشی خود انجام نداده‌اید، حتما به زودی اقدام کنید.

امروزه طرح رجیستری باید برای تمامی گوشی‌هایی که به صورت قانونی وارد کشور می‌شوند، انجام شود. همان طور که اشاره شد، تمامی مراحل آموزش رجیسترکردن گوشی تلفن همراه را در این مقاله به شما شرح دادیم، که امیدواریم مورد استفاده شما قرار گرفته باشد. از این که تا انتهای این مطلب با ما همراه بودید از شما سپاسگزاریم.