با وجود محبوبیت گوشیهای اندرویدی در سراسر جهان، امروزه افراد زیادی علاقهمند به استفاده از گوشیهای آیفون و سیستمعامل IOS هستند. بررسیهای صورت گرفته در سال 2021 نشان داد که حدود 15% از افراد در سراسر جهان، از سیستمعامل IOS استفاده میکنند. این آمار در کشور ایران حدود 8% است که نشان از محبوبیت گوشیهای آیفون است. در این میان، یکسری مشکلات وجود دارد که کاربران این سیستمعامل را با مشکل مواجه میکند.
علت آن نهتنها به تحریمهای آمریکا علیه کشور ما، بلکه به حفظ حریم خصوصی کاربران آیفون مربوط میشود. خوشبختانه همیشه راه میانبری وجود دارد! با آموزش جیلبریک کردن آیفون و آیپد، دیگر برای نصب اپلیکیشنهای دلخواه و بازی و نرمافزار محدودیتی نخواهید داشت. البته ناگفته نماند که با جیلبریک کردن امنیت قبلی را نخواهید داشت و حتی این کمپانی، دیگر تضمینی برای امنیت این گوشیها ندارد.
اگر شما هم کاربر سیستمعامل IOS هستید و با این مشکلات مواجه هستید، پیشنهاد میکنیم در ادامه با ما همراه باشید تا با آموزش جیلبریک کردن آیفون و آیپد، محدودیتهایی که با آن مواجه هستید را برداریم.
منظور از جیلبریک کردن چیست؟
همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم، با استفاده از جیلبریک کردن میتوان محدودیتهای اپل ازجمله نصب نرمافزارهای مختلف را از میان برد. درواقع، جیلبریک کردن را میتوان پروسهای در نظر گرفت که با اعمال کردن یکسری تغییرات در سیستمعامل IOS، این امکان را به شما میدهد که بتوانید اپلیکیشنهای خارج از App Store را نصب کنید. جالب است بدانید که این فرآیند شبیه روت کردن گوشیهای اندرویدی است که اکثر شما با آن آشنا هستید.
اتفاقی که بعد از جیلبریک کردن روی دستگاه شما میافتد، اضافه شدن یک اپلیکیشن بهنام سیدیا است. از این Store میتوانید بهصورت رایگان، اپلیکیشنهای App Store را دانلود کنید و بهنوعی محدودیتهایی که کمپانی اپل روی دستگاههای خود اعمال کرده را دور بزنید. به عبارت دیگر، شما با آموزش جیلبریک کردن آیفون و آیپد، دیگر نگران محدودیتهای این کمپانی نخواهید شد. بنابراین، با استفاده از جیلبریک میتوانید برنامههای دلخواه خود را از جاهای مختلف دانلود کنید.
آموزش جیلبریک کردن آیفون و آیپد
در اولین قدم بایستی از اطلاعات خود بکآپ بگیرید و سپس اقدام به جیلبریک کنید، که برای اینکار میتوانید از iCloud و یا iTunes کمک بگیرید. برخلاف تصور عموم، جیلبریک کردن گوشیهای آیفون و آیپد اصلا کار دشواری نیست و بهراحتی انجام میشود. البته دقت کنید که اشتباه انجام ندهید؛ چراکه طبق قوانین و مقررات کمپانی اپل، گارانتی شما بعد از جیلبریک کردن از بین خواهد رفت.
قبل از آموزش جیلبریک کردن آیفون و آیپد اپل، بایستی به ابزار یا پکیجی که برای نسخه IOS شما ارائه شده است، مراجعه کنید. حالا ما فرض را بر IOS 13 میگیریم و نحوه جیلبریک کردن را توضیح میدهیم. برای انجام این کار میتوانید از ابزار یا پکیجهای مختلف استفاده کرده و طبق مراحل زیر پیش بروید( پکیج انتخابی ما Hexxa Plus):
- با استفاده از مرورگر آیپد و یا گوشی آیفونی که میخواهید جیلبریک کنید، به لینک https://pangu8.com/jailbreak/13-3/ مراجعه کرده و گزینه Allow را انتخاب کنید.
- بعد از انتخاب گزینه دانلود به قسمت تنظیمات( Settings) مراجعه کنید.
- در این قسمت بایستی گزینه Profile Downloaded را انتخاب و سپس لینک دانلود شده را کلیک کنید.( به هنگام درخواست رمز عبور، رمز آیفونتان را وارد کنید)
- اجرای برنامه Hexxa Plus و انتخاب گزینه Get Repos
- بعد از انتخاب گزینه App Manager Repo List، آدرس http://ios.cyrepo.tk/ را کپی و در برنامه Hexxa Plus پیست کرده و اوکی را بزنید.
- بعد از کلیک روی Download گزینه Allow را انتخاب کنید.
- درنهایت به تنظیمات رفته و از بخش Profile Downloaded گزینه Install را بزنید.
آیا بعد از حذف جیلبریک اثر آن در سیستم میماند؟
بعد از آموزش جیلبریک آیفون و آیپد، شاید بخواهید که آیفون یا آیپد خود را جیلبریک کنید. ممکن است که این سؤال برایتان مطرح شود که اگر بعد از جیلبریک قصد حذف کردن آن را داشتیم، قادر به حذف آن هستیم؟ اگر پاسخ بله است، بعد از حذف کردن چگونه میتوان فهمید که این سیستم قبلا جیلبریک شده است؟ جالب است بدانید که برای جیلبریک کردن، روشهای مختلفی وجود دارد که در اینجا به دو مورد از آن اشاره میکنیم:
- روش Tethered Jailbreak: در این روش شما بهصورت موقت اقدام به جیلبریک میکنید که بعد از یک ریاستارت ساده، همه اطلاعات از بین خواهد رفت و مجبور به تکرار پروسه قبلی خواهید شد.
- روش Untethered Jailbreak: یکی از رایجترین جیلبریکها است که در آموزش جیلبریک آیفون و آیپد نیز آموزش دادیم. در این مدل دیگر با ریاستارت کردن اطلاعات پاک نخواهند شد، مگر اینکه خودتان بخواهید از بین ببرید. شاید بپرسید که چگونه اینکار را انجام دهید! معمولا از فکتوری ریست استفاده میکنند که البته با آپدیت و ارتقا سیستمعامل هم میتوانید عملیات حذف را انجام دهید.
تا اینجا پاسخ سؤال اول را گرفتید ولی در مورد سؤال دوم، جالب است بدانید در هر صورتی که ذکر شد، هیچ ردپایی از جیلبریک کردن باقی نمانده و هیچکس نمیتواند تشخیص داده و متوجه این موضوع شود.
تفاوت جیلبریک با آنلاک کردن آیفون
بعضی از افراد ممکن است به اشتباه تصور کنند که جیلبریک کردن همان آنلاک آیفون است؛ درحالیکه این دو تفاوت عمدهای با هم دارند و اصلا شبیه هم نیستند. آنلاک کردن به رفع محدودیت درباره سیمکارت مربوط میشود، حال آنکه جیلبریک کردن که در آموزش جیلبریک کردن آیفون و آیپد هم به آن پرداختیم، مربوط به شکستن محدودیت کمپانی اپل درباره اپلیکیشن و نرمافزار است.
در رابطه با آنلاک کردن اگر بخواهیم توضیحاتی بدهیم، بهتر است از معنی لاک که همان قفل است، شروع کنیم. معمولا کمپانی اپل گوشیهای آیفون و آیپد خود را تحت یکسری قرارداد با اپراتورهای مختلف به بازار عرضه میکند. به این معنی که آیفون و آیپد شما تنها با سیمکارت آن اپراتور تحت قرارداد کار خواهد کرد. بدیهی است که شما بخواهید از سیمکارت دیگری استفاده کنید؛ در این لحظه مجبور به قفلگشایی خواهید شد تا بتوانید از سیمکارت اپراتور دیگر هم استفاده کنید.
درواقع، به این عمل شرکت اپل روی گوشیهای آیفون، عمل لاک یا قفل کردن گفته میشود و به پروسهای که کاربران برای برداشتن این محدودیت انجام میدهند، آنلاک کردن میگویند. با توجه به توضیحات داده شده، بایستی متوجه تفاوت این دو مقوله متفاوت از هم شده باشید.
خطرات احتمالی جیلبریک کردن آیفون و آیپد
بهتر است قبل از اقدام به هرکاری، ابتدا تحقیقات لازم را انجام دهید تا با آگاهی بیشتر آن کار را انجام دهید. در بحث آموزش جیلبریک کردن آیفون و آیپد نیز بایستی قبل از تصمیم و اقدام به این عمل، همه جوانب را در نظر گرفت. در اینجا ما خطرات احتمالی جیلبریک را با شما به اشتراک میگذاریم تا با آگاهی اقدام به این کار کنید.
اولین اتفاقی که بعد از جیلبریک کردن برای آیفون و آیپد شما میافتد، مربوط به بحث کاهش ایمنی و احتمال هک شدن است. از آنجایی که شما با این کار محدودیتهای نرمافزاری و اپلیکیشنها را از بین میبرید، همزمان این اجازه را میدهید که سازندگان آن اپها شما را کنترل کنند و ریسک بالا برود. درست است که این عمل یک کار غیرقانونی نیست، ولی این باعث نمیشود که خیالتان از ایمنی راحت باشد.
جیلبریک کردن نهتنها بر موضوع امنیت و ایمنی، بلکه بر طول عمر باطری و هنگ کردن آن نیز تأثیر میگذارد. درنهایت بهتر است بدانید گرچه این کار غیرقانونی نیست، ولی دیگر تضمینی برای امنیت گوشیتان وجود ندارد.
آیا احتمال بریک شدن گوشی به هنگام جیلبریک وجود دارد؟
شاید اولین سؤالی که در رابطه با این موضوع به ذهنتان بیاید، معنی بریک باشد! اما قبل از این موضوع، بهتر است نگاهی داشته باشیم به قسمت آموزش جیلبریک کردن آیفون و آیپد، که در ابتدا گفتیم. در آن بخش به بکاپگیری قبل از جیلبریک کردن اشاره کردیم، ولی علت آن را توضیح ندادیم. ممکن است به هنگام جیلبریک کردن دقت لازم را نداشته باشید و یا به هر دلیلی، پروسه را بهدرستی انجام ندهید. در این حالت ممکن است با حالت بریک مواجه شوید!
منظور از Brick شدن گوشی این است که صفحه گوشی سیاهرنگ شده و دیگر بوت نمیشود. به همین دلیل اولین قدم در جیلبریک کردن، عملیات پشتیبانگیری است که در همچین شرایطی اطلاعاتی که در گوشی آیفون و یا آیپد خود داشتید، از بین نرود. بنابراین میتوان گفت که احتمال بریک شدن به هنگام جیلبریک کردن وجود دارد، ولی با بکاپگیری از قبل، بهراحتی میتوان دوباره ریستور کرد.
نتیجهگیری
بحث آموزش جیلبریک کردن آیفون و آیپد بین کاربران کمپانی اپل، دارای محبوبیت بالایی است. همانطور که میدانید گوشیهای آیفون و آیپد با یکسری محدودیتها مواجه هستند که خیلی از کاربران با آن مخالف هستند. درواقع، کاربران برای دانلود اپلیکیشن و نرمافزار مدنظر مجبور به استفاده از اپاستور هستند. حالا برای شکستن این سد محدودیت، بایستی از جیلبریک کردن استفاده کرده و از دنیای وسیع اینترنت، اپلیکیشن دلخواه را دانلود کنید.
در این مقاله، اطلاعات جامعی در رابطه با آموزش جیلبریک کردن آیفون و آیپد بیان کردیم که اگر خواستید این کار را انجام دهید، با آگاهی کامل آن را انجام دهید. پس لازم است قبل از اقدام به جیلبریک، خطرات احتمالی و احتمال بریک شدن را در نظر بگیرید و حتما قبل از اقدام عملیات بکاپگیری را انجام دهید. امیدوارین خواندن این مطالب برایتان مفید واقع شده باشد.
منبع : wikihow
ارسال پاسخ